22 Kasım 2008 Cumartesi

Yeni Nesil Aşkları


Bazı liseli ergenler canınızı gerçekten çok sıkabilir. Bunu iyi biliyorum çünkü bütün bir günümü onlarla beraber geçirmek durumundayım.
Adam karşıma geçmiş 'ben zaten onunla yiyişmek için çıkmıştım ya' diyor.
Karşısındakine duyduğu bir sevgi yok sadece sözde sevgilisinin bedeni onun ergen hormonlarını tatmin ettiği için seviyor ki bu gerçek bir sevgi bile değil.
Çıkmak diye bir kavram var artık. Beraber hamburgercide yemek yemek ve 'yiyişmek' gibi aktiviteler içerisinde bir erkek ve bir kız çıkmış oluyor ve hepsi yaz aşkları gibi kısa sürüyor çünkü sırf bazı duyguları yaşamak ve egolarını tatmin etmek için yapıyorlar bunları.
Yaşlı insanların gençliğe acıyan gözlerle bakmasının en önemli sebeplerinden birisi de aslında bu yeni nesil aşkları.
Hepimiz babalarımızdan, dedelerimizden onların zamanlarındaki gerçek aşk hikayeleriyle büyüdük ve şimdiki ergenlerin yaptıkları öyle acınası şeyler ki...
Gerçekten insanı aşktan soğutuyorlar. Yahu aşk denilen kavram bu kadar düştü mü?

Bundan on yıl sonraki ilişkileri düşünmeyi hiç istemiyor insan bu yeni nesil zırvalıkları yüzünden.
Sevgiler klişeleşmiş, dostluk diye bir şey zaten kalmamış ve birbirleriyle 'yiyişmek' için çıkan ergenler fing atıyor sokaklarda.
E nerede kaldı iyi günde ve kötü günde beraber olmak adına verilen sözler? Hani delikanlılık ? Hani annesinin biricik hanım kızıydın sen ? Ama bu oğlan çocuğu seninle 'yiyişmek' için çıkmış ?
Ne kadar iğrenç bir kavramdır ya bu 'yiyişmek' dedikleri şey. Yahu desenize şuna sevgilinin dudaklarını öpmek, öpüşmek vs.
Bazı değerleri korumak bizim elimizde ve suç hepimizde. Kendisiyle 'yiyişmek' için çıkan sözde sevgilisine izin veren kızda da, onu sadece bedeni için seven oğlanda da.
Hayatlarını sadece hormonları doğrultusunda yaşayan ergenler...Onlar kendilerini bile düşünmezken ben burada onlar için kaygılanıyorum...

3 yorum:

Wamp!r€ dedi ki...

Günümüzde yaşayan insanlar hızlı yaşa genç öl felsefesine göre hareket ediyor, bunun çok güzel bir olay olduğunu düşünerek. Düşünme aktivitesi yok, kendini geliştirme ve hayatındaki kusursuzluğu bulma kaygısı yok, gelecekten ümitsiz ve anlık zevklerin peşinde. Bu zincirin sonunda ise sonuç kaçınılmaz oldu günümüzde: Yiyişmek! Eh, insanlar hayvanlardan olan farklarını ayırt edemedikleri için olsa gerek, insanlığa ait özelliklerini kaybetmeye başladılar...

Adsız dedi ki...

İlk öpücükler, ilk seks deneyimleri gibi o yere düşüşü zihnimde tekrar tekrar yaşadım.


burada yazılanlar da sizin bir yazınızdan alıntı..

şimdi bizde oturup sizin için kaygılanıyoruz!!!

Adsız dedi ki...

İlk öpücükler, ilk seks deneyimleri gibi o yere düşüşü zihnimde tekrar tekrar yaşadım.


burada yazılanlar da sizin bir yazınızdan alıntı..

şimdi bizde oturup sizin için kaygılanıyoruz!!!